Voedselveiligheid in de catering, horeca en zorg
-
Prijs
€ 66,55
€ 55,- excl. BTW
-
Opleidingsniveau
LBO/MBO -
lengte
45-60 min -
Talen
NL, EN -
+ Vandaag nog aan de slag
+ Certificaat
Als je in de horeca, catering of zorg werkt en iedere dag voedsel bereidt, dan wil je voorkomen dat mensen ziek worden van het eten dat je voor ze klaarmaakt of dat ze een allergische reactie krijgen. Ook wil je voorkomen dat voedsel sneller bederft dan nodig is. Daarom is kennis van voedselveiligheid, besmettingen en kennis over allergenen erg belangrijk.
De richtlijnen voor voedselveilig werken zijn voor de horeca, catering en zorg in verschillende hygiënecodes vastgelegd. De richtlijnen en werkinstructies die binnen jouw organisatie gelden, zijn aan de hand van de hygiënecode opgesteld.
In deze online basistraining krijg je aan de hand van praktische voorbeelden en interactieve oefeningen inzicht in hoe je het risico op besmettingen kunt minimaliseren. Ze leer je over persoonlijke hygiëne, hoe je producten op een veilige manier bereidt, uitgeeft en bewaart, ook als mensen allergisch zijn voor bepaalde producten. Hier is speciaal aandacht voor in de training. Een aparte training over allergenen is daarom niet meer nodig. Tot slot leer je waarom schoonmaken en het weren van ongedierte zo belangrijk is.
Voor wie?
De online training is geschikt voor iedereen die in de catering, horeca of zorg werkt en met eten en drinken in aanraking komt.
Onderwerpen
- Voedselveiligheid: wat betekent dat?
- De vier besmettingen: microbiologisch, chemisch, fysisch en allergenen
- Omgaan met allergenen en het voorkomen van kruisbesmetting
- Persoonlijke hygiëne: handen wassen, desinfecteren en kleding
- Ontvangst en opslag van voedsel
- Bereiding, uitgifte en bewaren van voedsel
- Schoonmaak en afwas
- Weren van ongedierte
De training wordt afgesloten met een toets. Na het succesvol afronden van de toets krijg je een certificaat.
Doel
Na het volgen van deze training begrijp je waarom voedselveilig werken belangrijk is. Je weet welke gevaren er zijn en hoe je deze kunt voorkomen, niet alleen door op persoonlijke hygiëne te letten, maar ook door hygiënisch met voedsel om te gaan en op de werkplek zelf.
Wil je voor je bedrijf meer mensen trainen en het overzicht bewaren?
Onderwerpen e-learning
-
Voedselveiligheid en HACCP
-
Persoonlijke hygïene
-
Micro-organismen
-
Besmettingen
-
Bereiding en uitgifte
-
Afwas
-
Toetsing